Strategische bedrijfsontwikkeling & coaching

De twee belangrijkste redenen waarom klanten mij bellen is òf dat het niet zo lekker loopt, òf dat er een grote wens is maar geen idee hoe er te komen. In beiden gevallen duik ik samen met de ondernemer(s) in korte tijd de diepte in om een analyse te maken en oplossingsrichtingen uit te werken. In dit proces word ik ook wel vergeleken met De Wolf* en hecht ik er veel waarde aan om een eerlijk plaatje te schetsen. Op basis daarvan werken we een plan uit en bepalen mijn rol in het proces. De ene keer leid ik het project en de andere keer coach ik vanaf de zijkant en soms ben ik ook gewoon te duur. Mijn rust, ervaring, inzicht en gedrevenheid zorgen voor een fijne samenwerking met een solide resultaat.
Ik ben vooral gespecialiseerd in de balans tussen de persoonlijke ontwikkeling van de ondernemer(s), het team en de ontwikkelingsfase van het bedrijf. Hierbij maak ik oa gebruik van talent gestuurd coachen en doe ook ademwerk.

Klanten: Superette – Sunt – Port of Amsterdam – Chef Centraal – Max & Bien – Montgommery – Huiswerk Academie – Oscar Circulair – Huiberts – Fair Transport – Mixblik – Parkland – Wheelrunners – Talentize

Geboren in Congo, opgegroeid als Europeaan en gestudeerd in Wageningen. Voor mij is de wereld één en kent geen grenzen. Ik heb een holistische aanpak en geloof dat één persoon het verschil kan maken. JIJ kan het verschil maken als Changemaker in deze wereld en ik ondersteun je graag bij jouw missie.
Na mijn studie ben ik als uitvoerder in de bouw gaan werken, heb een adviesbureau voor duurzaam ondernemen opgezet en ben in 2011 een chocolademerk begonnen (Chocolatemakers) om er in 2021 weer uit te stappen (nog wel aandeelhouder) en ondernemers te helpen. Ik geloof in persoonlijke groei en geluk als belangrijkste uitdaging in het leven. Ik ben een creatief en gedreven persoon en in combinatie met een goed strategisch inzicht kan ik zowel ondernemer als onderneming naar een volgend niveau brengen. Omdat ik strategisch sterk ben en weet hoe het is om met de voeten in de klei te staan kan ik theoretische doelen omzetten in succesvolle werkelijkheid. Wil je al mijn talenten zien kijk dan hier (link CS-EL)
Ik geloof in persoonlijke groei en geluk als belangrijkste uitdagingen in het leven. Iedere persoon groeit op zijn of haar manier en dat boeit mij. Jouw persoonlijke groei bepaalt het succes van jouw onderneming en/of de resultaten om je heen. Ja uiteindelijk je hele leven. Kan je in de spiegel kijken en zien waar er groei voor jou is? Ik help je er graag bij.

Ik geef persoonlijke coaching d.m.v. de Clifton Strenghts (link CS), ademwerk (Link YSN) en plantceremonies (link flowerhouse).

De ontwikkeling van een start up kent verschillende fases en wetmatigheden. Of dit nu gaat over het team, opschaling, financiering of huisvesting. Bij elke fase is het nodig om te analyseren wat de belangrijkste succes factoren zijn om te kunnen ontwikkelen en de volgende stap te kunnen maken. Welke ontwikkel uitdaging heb jij?

Ik kan jou helpen datgene te ontwikkelen om de volgende stap te kunnen maken.

Darwin zei het al; het is niet de slimste, noch de sterkste die overleeft maar diegene die zich het beste kan aanpassen. Dit zie ik ook bij start-ups. Diegene die zicht het beste kunnen aanpassen blijven overeind. Hoe zit het in jouw bedrijf? Meestal is het bedrijf een afspiegeling van de ondernemer; kan jij je als ondernemer, als mens voldoende goed aanpassen aan alle omstandigheden?

Ik help je inzichten te krijgen over jouw bedrijf of afdelingen en de potentie om te groeien door veranderingen door te voeren.

Het bewustzijn van ieder bedrijf bevindt zich in een duidelijke missie en visie en de uitvoering ervan aan de hand van een strategisch plan. Helaas is dit niet altijd aanwezig of voldoende helder zodanig dat ermee gewerkt wordt op alle nivo’s van het bedrijf. Kan je wel de juiste (bedrijfs)keuzes maken als het niet duidelijk is waar je heen gaat? Ik denk van niet.

Scherp je (bedrijfs-) bewustzijn aan als het gaat over jullie missie, visie en strategie. Soms zijn een paar sessie voldoende.

Misschien een vreemde eend hier in deze bijt maar voor mij logisch. Ik zie bedrijfsontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling als één geheel. En persoonlijke ontwikkeling en (geestelijke)gezondheid ook. Het management is de sleutel tot een succesvol bedrijf en dat betekend dat naast skills en talent, gezondheid en geestelijke ontwikkeling belangrijk zijn. Ademwerk is hier ondersteunend aan.

Ik ben gecertificeerd ademwerk coach en doe individuele en groeps ademwerk sessies.

Mijn klanten over mij

Inspirerend, verbindend

“Ik heb Enver leren kennen als iemand die zijn tijd vooruit is: ondernemend, inspirerend en verbindend”

Bedrijf: Port Of Amsterdam

Veel kennis en ervaring

Enver heeft precies op de vlakken waar wij niet sterk zijn, enorm veel kennis en ervaring. Met en dankzij hem durven we belangrijke en noodzakelijke stappen te zetten, zoals het bouwen van een eigen bedrijfspand

Bedrijf: Superette

Strategisch inzicht

“Afgelopen jaar heb ik met Enver samengewerkt om onze strategie en teamontwikkeling een stap verder te brengen. Enver’s kritische blik, strategisch inzicht, fijne persoonlijkheid en goede humeur hebben dit proces in goede banen geleidt. Daarnaast heb ik als CEO veel aan Enver gehad in mijn persoonlijke ontwikkeling waarbij dienend leiderschap centraal stond.”

Bedrijf: Oscar Circulair
Eigenaar:
Remco Wagemakers

Remco Wagemakers

Warme persoonlijkheid

Enver heeft ons begeleid in het ontwikkelen van onze strategie en onze (financiële) bedrijfsstructuur. Enver daagt je uit, is kritisch en helder en houdt het tegelijkertijd praktisch en toepasbaar. Dit gecombineerd met zijn vriendelijke en warme persoonlijkheid, zorgt voor een fijne samenwerking. Dank Enver!”

Bedrijf: Max & Bien

Enver Loke | email: enver@changemakers.nl  |  Linkedin